Word lid Bestel gratis

Slaapapneu en longziekten

| Delfzijl | Longpunt

Ontmoeting en informatiebijeenkomsten voor mensen met een chronische longaandoening en hun partners, mantelzorgers en zorgverleners.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Iedere maand zijn er themamiddagen in Groningen, Delfzijl, Oost Groningen (Veendam, Winschoten, Stadskanaal),  Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers ook bij hen met vragen terecht. 

Gratis deelname. Wij verzoeken u om tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.

23 april

Slaapapneu en longziekten

Spreker: Mw. M. de Vries, specialistisch verpleegkundige long/slaapapneu OZG

Op dinsdag 23 april gaat het bij Longpunt Delfzijl over ‘Slaapapneu en longziekten’. Als long of hart patiënt kunt u last hebben van slaapapneu, maar wat is dit eigenlijk en wat is er aan behandeling mogelijk? Manou de Vries, Specialistisch Verpleegkundige long/slaapapneu van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is gastspreker deze middag.

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen aan Manou de Vries en met elkaar ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Tijd: 15.00 - 17.00 uur

LOCATIE

Kruiskerk,

Menno van Coehoornsingel 21,

Delfzijl.

Informatie via 06 -24399912 of groningen.longfonds.nl