Word lid Bestel gratis

Lotgenotencontact

Het Longfonds regio Groningen organiseert verschillende vormen van lotgenotencontact in de provincie Groningen. Tijdens deze ontmoetingen kunnen mensen met longaandoeningen, hun partners of mantelzorgers ervaringen uitwisselen, nieuwe contacten leggen, maar vooral ook een aantal uurtjes ongedwongen genieten. 

Alle activiteiten worden georganiseerd door actieve vrijwilligers, die zelf ook vaak patiënt of partner van een patiënt met een longziekte is. Alle activiteiten zijn geschikt voor iedereen, ook als u afhankelijk bent van een rolstoel of mogelijk zuurstof gebruikt. Zo hebben we elke maand een Longpunt in Groningen, Delfzijl,  Veendam en Stadskanaal, waar u van harte welkom bent. In samenwerking met een zorgverlener bespreken we telkens een thema.  Daarnaast kunt u met andere longpatiënten deelnemen aan een beweegactiviteit of één van onze recreatieve activiteiten.

Lotgenotencontactgroep Hoogezand

Deze lotgenotencontactgroep komt in principe samen op de eerste maandagavond van de maand in een zaal van de Damkerk Hoofdstraat 6, Hoogezand.

We hebben avonden met voorlichting over medicijnen, inhalatie, gezonde voeding en over veel meer leuke onderwerpen.We spelen bingo of we beginnen de avond eens met een broodmaaltijd. Ook wordt er bij ons Kerstfeest en/of Sinterklaas gevierd. We maken leuke uitstapjes, houden een boottocht op de Friese meren en voor de nodige beweging gaan we midgetgolfen.Tijdens onze nieuwjaarsreceptie staat er altijd een koud buffet + drankje klaar. Ook gaan we twee keer per jaar naar een toneelavond. Alles is natuurlijk rook- en geurtjesvrij. Partners, vrienden, mantelzorgers, bij ons is iedereen welkom. Kijk in de agenda of er een leuke activiteit voor u bij zit.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.