Word lid Bestel gratis

Benauwdheid: is het mijn hart of zijn het mijn longen? i.s.m. De Harteraad

| Delfzijl | Longpunt

Ontmoeting en informatiebijeenkomsten voor mensen met een chronische longaandoening en hun partners, mantelzorgers en zorgverleners.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Iedere maand zijn er themamiddagen in Groningen, Delfzijl, Oost Groningen (Veendam, Winschoten, Stadskanaal),  Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers ook bij hen met vragen terecht. 

Gratis deelname. Wij verzoeken u om tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.

26 februari

Benauwdheid: is het mijn hart of zijn het mijn longen? i.s.m. De Harteraad

Spreker: Dr. V. Hagens, cardioloog OZG

Dinsdag 26 februari gaat het bij Longpunt Delfzijl over: ‘Benauwdheid, is het mijn hart of zijn het mijn longen? i.s.m. De Harteraad.  Gastspreker is Dr. V. Hagens, cardioloog van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met  de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom

Tijd: 15.00 - 17.00 uur

Locatie:

Kruiskerk,

Menno van Coehoornsingel 21,

Delfzijl

Informatie via 06 -24399912 of groningen.longfonds.nl