Word lid Bestel gratis

Studentenroeivereniging Gyas houdt actie voor het Longfonds

Dit jaar vierde de Groningse studenten roeivereniging Gyas haar 55-jarig bestaan, ook wel het 11e Lustrum. Als roeivereniging vinden wij gezondheid ontzettend belangrijk. Onze topsporters zijn dagelijks bezig hun lichaam te trainen en de gezondheid op peil te houden. Een essentieel onderdeel hiervan zijn natuurlijk gezonde longen! Het 11e Lustrum leek ons de uitgelezen mogelijkheid om hier, naast onze festiviteiten, aandacht voor te vragen door middel van een actie voor het Longfonds. Onze doelen van de actie waren zo veel mogelijk geld ophalen voor longonderzoek en de essentie van gezonde longen binnen de studentenroeiwereld onder de aandacht brengen. In ons Lustrum hebben we een thema uitgekozen dat perfect paste in deze actie: Adembenemend! Verder roeide wij een heel competitieseizoen door heel Nederland met het actielogo van het Longfonds op ons roeitenue, om zo de bekendheid van het Longfonds onder studenten te verspreiden.

Maar daar bleef het niet bij. Om de actie nog groter te maken binnen en buiten onze verenging hebben we door het hele jaar verschillende acties georganiseerd. Het begon allemaal in september met de Waddenrace waarbij er geld werd opgehaald voor het Longfonds met de wedstrijd van Lauwersoog naar Schiermonnikoog tussen een veerboot van Wagenborg en een roeiboot van Gyas. Met dit geweldige evenement (en de winst van de Gyas roeiboot) werd in totaal €5228,53 opgehaald.

Onze volgende actie was een 24-uurs ergometermarathon in november waarbij 67 Gyanen mee roeide om 2 ergometers een dag en nacht draaiende te houden om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Het evenement werd een groot succes en realiseerde het prachtige sponsorbedrag van € 3.413,54.

Verder mochten we in april participeren in het leerzame mini symposium “Echte oplossingen voor mensen met een longziekte” in het UMCG in april, zijn we de straten op gegaan in de landelijke collecteweek, hebben we een sponsoractie opgezet bij onze eigen roeiwedstrijd (de Gyas Meerkamp) en hebben we in ons 11-daags festival in juli €0,05 cent per verkochte consumptie munt gedoneerd aan het Longfonds.

Dit alles resulteerde in een bekendmaking van het prachtige afgeronde bedrag van €11.111,11 op ons Eindfeest. Zo komt er een mooie symbolische afsluiting van onze actie voor het Longfonds in onze 11e Lustrumjaar. Terugkijkend naar dit jaar hebben wij enorm veel plezier gehad en veel geleerd bij alle acties en de evenementen. Wij willen het Longfonds en vooral de mensen die ons hebben geholpen bedanken voor alle hulp en het fantastische jaar!