Word lid Bestel gratis

De Rookvrije Generatie

De Rookvrije Generatie

Iedereen kan iets doen voor de Rookvrije Generatie in Groningen en Drenthe.

De beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting en Longfonds. Steeds meer partijen en personen steunen dit initiatief. Samen slaan we de handen ineen om het goede voorbeeld te geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken. Iedereen kan iets doen; zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Het Longfonds Groningen en Drenthe zijn van start gegaan met de werkgroep Rookvrije Generatie leren & spelen. Zo worden er gastlessen gegeven op scholen en is er online een inventarisatie gedaan naar scholen die een rookvrije school zijn. Inmiddels is 81% van de scholen in Groningen en Drenthe rookvrij. Een mooi resultaat!

Na de zomerperiode gaat de werkgroep Rookvrije Generatie leren & spelen contact zoeken met besturen van kinderspeelterreinen. Graag ondersteunen we besturen en vrijwilligers vanuit het Longfonds om in Groningen en Drenthe kinderen rookvrij te kunnen laten spelen en opgroeien.

In Assen was het WZA een van de 26 ondertekenaars van het convenant ‘Op weg naar een rookvrije
generatie’ van de gemeente Assen. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien, zo vindt de beweging Rookvrije Generatie. Het WZA wil meehelpen om dit vanzelfsprekend te maken. Dat kan in een rookvrije omgeving, met goede voorbeelden om het kind heen. Een ziekenhuis waar je door de rook loopt om bij de hoofdingang te komen is geen goed voorbeeld. Zorg en roken gaan niet samen. Ook grote organisaties in Groningen hebben de handen ineen geslagen op weg naar een Rookvrije Generatie, zij ondertekenden een jaar geleden het convenant ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ van de gemeente Groningen.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een Rookvrije Generatie? Speciaal voor scholen, speelterreinen en kinderopvang zijn er stappenplanen en hulpmiddelen.

U vindt deze op:

https://www.longfonds.nl/rookvrije-generatie